Korona-ajan kolme hyvää keinoa tuupertaa tylsyys

Joo. Kaikki kokeilee uusia reseptejä, maalaa ja lähti luontoon. On kyllä kreisi-ihanaa että ihmiset inspiroituu kaikesta ja reippailee. Tässä tulee kuitenkin mun omat korona-ajan löydökset, joista olen aivan täpinöissäni.

  1. Avauduin jollekin aivan uudelle teemalle

Maailma on pullollaan mieletöntä tietoa ja teemoja. Mulle on käynyt nyt niin, että jotkut täysin uudet aiheet tuntuu vetävän magneetin lailla ja ahmin niistä tietoa jäätävässä flow-tilassa päivät pitkät, tai no, aina kun kerkiän somessa rötväämiseltä. Kolme kuukautta sitten en olis uskonut, että tilaan netistä astrologiaa tai mielen muokkausta käsitteleviä kirjoja. Mutta itsensä yllättäminen on jännittävää, ja nää teemat jotka oon löytänyt tuntuu oikeestaan vieläkin jännittävämmiltä. Mitä oon myös tajunnut, että tieto ei piile ainoastaan kirjojen kansien välissä, vaan intternetti on täynnä kiinnostavia Youtube-videoita ja no, tietty blogeja ja artikkeleita ja ihan kaikkea vaan. Mutta itse olen löytänyt Youtuben kultasuonen ja voi että, siellä on ihan kaikkea mahdollista!

Jotkut imahtaa ehkä johonkin taidehistorian maailmaan tai jotkut pääsee tiloihin tutkimalla ruoka-aiheisia hommeleita. Tai entä puutarhan hoito ja villiyrtit! Sesonki alkaa olla päällä! Siis maailma on rajaton ja ei kannata todellakaan jäädä ainoostaan sen oman “hyödyllisen” alan tai opiskelujen tiedon pariin, vaan laajentaa tietämystään joskus uusiinkin suuntiin. Netissä on myös hirveesti erilaisia kursseja, joita esimerkiks korkeakoulut on avanneet. 

Mulle ehkä hämmentävin juttu on tämä astrologia. Olin vielä alkuvuonna lähellä poistaa mun erään astroappin (co-star), mutta käänsin kelkkani, enkä ees ihan tiedä että miksi. Astrologia on vahvasti kiehtovaa symboliikkaa, ei pelkästään sitä että “olen oinas, elikkäs katsotaampas minkälainen luonne mulla nyt sitten on..”. Oon tutustunut etenkin siihen, mitä planeettojen liikkeet kertoo globaalista maailman tilasta, ja uppoutunut videoihin missä vuosikymmeniä astrologiaa työkseen tehneet ihmiset kertoo, mitä planeettojen tulevat asennot mahdollisesti kielii loppuvuoden tulevista tapahtumista. Jotkut tietenkin pitää tätä täytenä huuhaana, mutta kyseessä on kuitenkin tuhansien vuosien päähän historiaan ulottuva oma tieteenlajinsa, joka yhdistää esimerkiks matematiikkaa, psykologiaa, symboliikkaa, ja jotain käsittämättömän upeeta perimätietoa joka on vaan räjäyttänyt mun pään. En nyt suoraan suosittele et hei kaikki, tutustukaa nimenomaan astrologiaan, vaan enemmänkin mietin, että tässä ajassa on mahtavaa potentiaalia ottaa haltuun joku ihan uudenlainen idea tai teema, joka tuo kiinnostavaa sisältöä elämään.

  1. Vanhat ja uudet valokuvat

Ennen koronaa satuin tekemään noin tuhannen valokuvan tilauksen muutaman vuoden kuvista. Ajattelin, että on mukavaa saikkupuuhaa asetella ja kirjotella valokuva-albumeihin konkreettisesti käsin muistoja. Ja sehän on ihanaa! Selailla muutaman vuoden takaisia matkakuvia Aasiasta, Venäjän Karjalasta ja Islannista, palata muistoissa serkkujen ylppäreihin ja Hesakesien rientoihin. Semmosten netissä tehtävien Ifolor-kirjojenkin tekeminen on varmasti hauskaa, mutta musta jotenkin se, että on fyysisesti ne kuvat edessä, ja että niitä voi sitten asetella suuren valokuva-albumin sivuille on hirveen mukavaa ja maadottavaa. Samalla voi eri kynillä kirjotella otsikoita ja tekstejä kuvien väleihin ja olla vaan fiiliksissä että vau mitä kivoja kokemuksia elämä onkaan antanut. Suosittelen todellakin teettämään valokuvia, esim. Ifolorilta, ja etenkin silloin kun niillä on -50% alet käynnissä, ja niitä oikeasti on aika usein. 

  1. Meditoin

Meditointi tulee niin olemaan 2020-luvun juttu. 2010-luvulla kaikki joogas, mutta 2020-luvulla kaikki meditoi (ja varmaan myös joogaa xD). Meditointi on oikeesti helppoa ja yksinkertasta, koska siihen ei oikeesti tarvitse mitään muuta kuin itsensä. Meditoiminen on käytännössä vaan sisäänpäin kääntymistä ja siinä nimenomaisessa hetkessä olemista. Hengittämistä, mielen tyhjentämistä, tai joskus sitä että antaa mielen mennä täysin vapaasti ja ottaa kaikki ajatukset vastaan mitä alitajunta tuo tullessaan (näin voi syntyä vaikka mitä hauskoja inspiraatiopuuskia).

Meditaatiotekniikoita on valtavasti, ja netti on myös pullollaan erilaisia ohjattuja meditaatioita. Meditointi voi olla sitä, että makaat sängyssä silmät kiinni, hengittelet syvään ja tasasesti, ja et mieti juuri mitään. Meditointi voi olla sitä, että istut parvekkeella lootusasennossa 10 minuuttia silmät kiinni ja hoet jotain mantraa vain siihen keskittyen. Tai sitten kuuntelet rauhottavaa musiikkia ja keskityt siihen, miltä susta tuntuu juuri tänään. Meditointi voi olla sitä, että pistät meditaatioapplikaatiosta tai Youtubesta 30 minuutin ohjatun rentouttavan hetkeen sopivan ääniraidan pyörimään ja pääset mukaviin tiloihin sen myötä. Meditointi voi myös olla sitä, että tuijotat kynttilän liekkiä viis minsaa ja annat ajatusten tulla ja mennä, mutta otat sen hetken täysin itselles, ja pyrit olemaan miettimättä mitään huomisen huolia. Mulle tulee tosi usein hirveen rauhottunut ja mukava olo kun meditoinnin jälkeen. Oon todennut tässä pari kertaa, että ihankun olis käynyt jossain syvärentouttavassa hieronnassa tai jotain, niin mukava ja raukea olo on. 

Näin huvittavalta näytin tänään aamulla

Meditoinnin terveyshyödyt on myös kiistattomat, koska maailma, jossa me eletään on täynnä paineita ja stressiä ja huolta. Kun keskittyy edes hetken hetkeen (:D), voi katkasta sen jatkuvan ärsykkeiden tulvan, löytää syvältä sisimmästään jotain uutta, joka voikin vaikka jatkossa inspiroida ihan uudenlaisiin asioihin. Tai sitten vaan tulee hyvä fiilis ja päivää on mukavampi ja helpompi jatkaa. Tärkeetä on myös olla ottamatta paineita siitä, tekeekö homman oikein, mutta sanoisin itse että suhteellisen säännölliset harjotteet on hyvästä, ja luin just yhdestä kirjasta (Joe Dispenza, Yliluonnolliseksi) , että jos meditoi putkeen 21 päivää, sillä on oikeesti näyttöä että stressitasot vähenee, eli kehon stressihormonit poistuu ja jengi pääsee semmosiin keloihin, missä ne tajuaa mitä ois elämässä kiva tehdä ja ihmisestä tulee yksinkertasesti terveempi ja onnellisempi. Allekirjotan tän.

Tein nimittäin yhden 21 päivän meditaatiohaasteen ja sen jälkeen tuntu, että ihmeitä vaan alko tapahtua ympärillä. Mutta en mee niihin ihmeisiin nyt sen syvällisemmin. Useimmat asiat on vaan tuntunut aivan todella ihanalta viime aikoina, ja väitän, että se, että oon nyt alkuvuonna meditoinut säännöllisemmin (en joka päivä kuitenkaan), on ollut yks tärkeä avaintekijä mun rauhalliseen ja onnelliseen mielentilaan, jossa asiat manifestoituu mukavasti. Kuka ei haluis tuntea rauhaa ja onnea ja vetää puoleensa omia toiveitaan? Ja miten helposti tää voi onnistua, istumalla alas ja hengittämällä. 

Jos yhtään tuntuu, että nytpä lähden kokeilemaan, niin tiedän yhden tähän ajankuvaan täydellisesti sopivan ilmasen 21 päivän meditaatio “haasteen”. Semmoinen appi kun 21-Day Meditation Experience, jossa meditointiguru Deepah Chopra vetää ohjatun meditaation, jonka teemana on toivo. Ennen meditaatiota Oprah vielä alustaa sen meditaation puhumalla jotain hienoa, syvällistä ja rauhottavaa. Ohjatut meditaatiot voi siis antaa myös positiivisella tavalla ajattelemisen aihetta. Oikeesti 10000% suositus kokeilulle!!! Koska tää voi olla maailman helpoin, mutta elämän mullistava juttu

Näin! Tässä nämä oman elämäni kiinnostavat koronatekemiset. Plussana voin vielä todeta että löysin vanhan Game Boy colorin, jossa on Pokemonpeli ja se on aika siistii koronatekemistä kans. 😀 Hehe.

<3 Moikka kaikille, TC eli Take Care <3

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *